Popüler haberler

Popüler haberler

KISA SÜRELİ VE AİLE İKAMET İZNİ ... REFAKAT AMAÇLI İKAMET İZİNLERİ İLE İLGİLİ GENELGE; ...Popüler haberlerوPopüler haberler.
Popüler haberler

Popüler haberler

KISA SÜRELİ VE AİLE İKAMET İZNİ ... REFAKAT AMAÇLI İKAMET İZİNLERİ İLE İLGİLİ GENELGE; ...Popüler haberlerوPopüler haberler.

facebook hesabını hack öğretmek

Facebook Hesabınız Hacklendiğinde Acil Olarak Yapmanız Gereken Dört Şey

Facebook Hesabınızın Hacklendiğini (Ele Geçirildiğini) Nasıl Anlarsınız?

Herşeyden önce hesabınızda herhangi bir değişiklik olmadığı halde facebook hesabınızın hacklendiğini (ele geçirildiğini) nasıl anlayabilirsiniz? Eğer bir hacker facebook hesabınıza giriş yaptıysa arkasında mutlaka bir iz bırakır. Facebook hesabınıza yapılan her türlü girişi kayıt altında tutar ve Ana Sayfa (Sağ Üstte) > Hesap Ayarları > Güvenlik > Aktif Oturumlar sekmesi altında listeler. Burada şüpheli gördüğünüz oturum aktivitelerini sonlandırabilirsiniz.
Aktif Oturumlar  

Biz daha güvenli bir facebook için Ana Sayfa (Sağ Üstte) > Hesap Ayarları > Güvenlik > Giriş Onayları sekmesi altındaki “tanınmayan bir bilgisayar ya da cihaz hesabıma erişmeye çalıştığında bir güvenlik kodu girmem istensin” tikini işaretlemenizi öneriyoruz. Böylelikle normalde kullandığınız bilgisayar dışında bir yerden sizin hesabınıza girilmeye çalışıldığında daha önceden onayladığınız cep telefonu numaranıza bir onay kodu gelecektir ve bu kod olmadan hesabınıza giriş yapılamayacaktır. Daha güçlü bir güvenlik çözümüyse yine Ana Sayfa (Sağ Üstte) > Hesap Ayarları > Güvenlik > Uygulama Şifreleri sekmesi altından uygulama şifreleri oluşturmaktır.
Güvenlik Ayarları

1.a Şifrenizi Nasıl Değiştirirsiniz?

Eğer hesabınıza birisi giriş yaptı ve şifrenizi değiştirmediyse cidden şanslısınız. Bu durumda yukarıda belirttiğimiz gibi öncelikle hesabımıza giriş yapıyor ve şüpheli aktif oturumları sonlandırıyoruz. Daha sonrasında yapmamız gereken ilk şey Ana Sayfa (Sağ Üstte) > Hesap Ayarları > Genel > Şifre sekmesi altından eski şifremizi yenisiyle değiştirmek.
Şifre Değiştirme

1.b Şifrenizi Nasıl Sıfırlarsınız?

Eğer hesabınıza giriş yapan kişi şifrenizi değiştirdiyse acele edin ve tekrar hesabınıza erişmeye çalışın! Bunu için öncelikle facebook giriş sayfasındaki şifreni mi unuttun butonuna tıklıyoruz.
Şifremi Unuttum

            Hesabınıza ulaşabilmeniz için kullanabileceğiniz çeşitli yollar bulunmaktadır. E-posta adresi veya telefon numarınızı girebiliceğiniz, facebook kullanıcı adınızı yazabiliceğiniz veya kendi adınızla başka bir arkadaşınızın adını yazabiliceğiniz sekmeler bulunmaktadır.
Hesabını Tanımla

Eğer hesabınızı hackleyen kişinin profil bilgilerinizi değiştirmek için yeterince akıllı olup olmadığından emin değilseniz, son seçenekteki adınızı ve arkadaşınızın adını yazabileceğiniz sekmeyi kullanarak devam edebilirsiniz.

Ekranda beliren e-mail adresi veya telefon numaralarından herhangi birine erişiminiz yoksa “Bunlara artık erişimin yok mu?” url’sine tıklayarak devam ediyoruz
Şifreni Sıfırla

Yeni açılan sayfada gireceğiniz mail adresine facebook tarafından hesabınızı kurtarabilmeniz için gerekli bilgiler gönderilecektir.
Sana Nasl Ulaşabiliriz

Sadece bu kadar da değil. Hesabınızın hesabı hackleyen kişi tarafından kötüye kullanıldığını düşünüyorsanız 2. Adıma geçin.

2.Başkasının Eline Geçmiş Hesabı Şikayet Et

Hesabınız basit bir şekilde hacklenmenin dışında kötüye kullanılıyorsa bir an önce başkasının eline geçmiş hesap olarak şikayet etmelisiniz.
Başkasının Eline Geçmiş Hesap

3. Hasar Kontrolü Yapın

Hacklenen hesabımızı geri almak için gereken herşeyi yaptıktan sonra bu konu hakkında arkadaşlarınızı bilgilendirerek hesabınızın kötüye kullanıldığı yönünde hesabınızı şikayet etmelerini istemelisiniz. Hesabınıza hala giriş yapamıyorsanız facebook arkadaşlarınıza mutlaka diğer sosyal ağlar aracılığıyla veya mail yoluyla ulaşarak durumu tekrar tekrar bildirip yardımlarını isteyiniz. Ta ki hesabınızı tekrar geri alana kadar.

4. Şüpheli Uygulamaları Kaldırın

Hesabınız ele geçirildiğinde genellikle bunu kötü niyetli birisinin yaptığını düşünürsünüz ama bu sorun sıklıkla kullandığımız uygulamalardan kaynaklanıyor olabilir. Şüpheli olduğunuz düşündüğünüz uygulamaları kaldırmak için Ana Sayfa > Hesap Ayarları > Uygulamalar sekmesindeki listeyi açın. Burada izin verdiğiniz uygulamaların listesi bulunmaktadır. Bu listeden şüpheli gördüğünüz uygulamanın ayarlarını değiştirebilir veya silebilirsiniz.
Facebook Uygulamaları

Bonus: Facebook Güvenlik Ayarlarınızı Güçlendirin

Hesabınızı tekrar ele geçirdikten sonra facebook  güvenlik ayarlarınızı anlattığımız şekilde güncelleyerek koruma altına alabilirsiniz.

Konular: Sosyal medya

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.