Popüler haberler

Popüler haberler

KISA SÜRELİ VE AİLE İKAMET İZNİ ... REFAKAT AMAÇLI İKAMET İZİNLERİ İLE İLGİLİ GENELGE; ...Popüler haberlerوPopüler haberler.
Popüler haberler

Popüler haberler

KISA SÜRELİ VE AİLE İKAMET İZNİ ... REFAKAT AMAÇLI İKAMET İZİNLERİ İLE İLGİLİ GENELGE; ...Popüler haberlerوPopüler haberler.

Inge Lehmann Kimdir+Videolar ve Resimler

Inge Lehmann Kimdir+Videolar ve Resimler

Bugün çok özel bir gün zira Google ana sayfasında Inge Lehmann kimdir logosuna yer verdi. Aslında bu özel yapımlara arama motoru tarafından Doodle adı veriliyor. (1888, Kopenhag-1993, Kopenhag). 1928-1953 yılları arasında Danimarka Jeodetik Enstitüsü Sismoloji Bölümünün direktörlüğünü yaptı ve 1936 yılında 5000 km derinlikteki katı iç çekirdeği keşfetti.


Inge Lehmann Kimdir

 Inge Lehmann’ın 127. Doğum Gününde Google tarafından bize hatırlatıldı. Inge Danimarka'lı deprem bilimcidir. 13 Mayıs 1888 tarihinde doğmuş ve 21 Şubat 1993 yılında 104 yaşında hayata gözlerini yumdu.En önemli keşiflerinden biri de P dalgası olmuştur.

Inge Lehmann ForMemRS (May 13, 1888 - 21 Şubat 1993), Danimarkalı sismolog ve Dünya'nın iç çekirdeğini keşfeden kişidir. 1936 yılında mevcut sismik verilerden hareketle Dünya 'nın sade bir küreden ziyade iç çekirdiği olan komplike bir yapı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu sonuç, hızlı bir şekilde bu zamana kadar bu iç Dünya'nın bazı alanlarda ulaştı depremler tarafından oluşturulan P dalgası yavaşladı gözlem için uygulanabilir hipotez önermek mümkün olmasaydı sismologlar tarafından kabul edildi.

Lehmann Süreksizliği

Yer bilimlerinde süreksizlikler bir yapıyı diğerinden ayıran sınırlar olarak tanımlanabilir.Süreksizlikler yerküre içinde katmanları birbirinden ayıran sınırlar olduğu gibi taş veya kaya gibi daha küçük ölçekteki yapılarda da görülebilir.Dış çekirdek ile iç çekirdek arasında adını sismolog Inge Lehman'dan alan Lehman süreksizliği vardır.

Inge Lehmann doğdu ve büyüdü Osterbro , bir kısmı Kopenhag . O deneysel kızıydı psikolog Alfred Georg Ludvik Lehmann (1858-1921). O Hanna Adler, bir teyzesi tarafından yönetilen bir pedagojik ilerici yüksek okulda lise eğitimini almış Niels Bohr . Lehmann göre, babası ve Adler onu entelektüel gelişimi için en önemli iki etkiler vardı. Bitmiş okulu yaptıktan sonra o nedeniyle sağlık durumunun kötü bazı kesintiler ile okudu, matematik Kopenhag Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesi . O Newhan Koleji'nde 1910-1911 Cambridge matematik çalışmalarına devam etti. 1911 yılında Lehmann işten bitkin Cambridge duygu dönen, o yüzden bir süreliğine bir kenara çalışmaları koymaya karar verdim. O 1918 yılında Kopenhag Üniversitesi'nde eğitimine devam dek Lehmann O iki yıl içinde fiziksel bilim adayları magisterii lisans ve matematik tamamlamış o birkaç yıl çalışmış bir aktüer ofisinden iyi hesaplamalı becerilerini geliştirdi. O 1923 yılında Danimarka'ya döndü diye JF Steffensen, aktüeryal bilim profesörü asistanı olarak Kopenhag Üniversitesi'nde bir konumda kalabilir.
Anahtar Kelimeler

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.